Lokacija

Naša lokacija

U jednom od najljepših uvala zapadne istarske obale nalazi se grad Poreč. Nekadašnja venecijanska luka skrivena i zaštićena otočićima prerasla je u turistički biser Jadrana koji sa širom okolicom broji 20-tak tisuća stanovnika. Ljeti grad vrti  turistima koji su upravo Poreštinu odabrali za mjesto odmora, zabave, opuštanja… Nalazi na 45.2258 stupnjeva sjeverne širine i 13.593 stupnjeva istocne dužine. Leži na nadmorskoj visini od 29 metara.

Klima je vrlo blaga, bez ljetnih sparina. Kolovoz je najtopliji mjesec s prosjecno 30°C i niskom vlagom, a sijecanj najhladiji, s prosjecno 5°C. Grad ima više od 3850 suncanih sati u godini, što je u prosjeku više od 10 sati sunca na ljetni dan. Temperatura mora može se podici do 28°C, što je više od temperatura u južnoj Hrvatskoj. Prosjecne godišnje padaline od 920 mm ravnomjerno su rasporedjene tijekom godine. U Porecu puše bura sa sjevera i zimi donosi hladno i suncano vrijeme, jugo, topli vjetar koji s juga donosi kišu, te maestral, ljetni povjetarac koji puše s mora na kopno.

Krajolik ima bogato sredozemno raslinje, sa šumama borova i zelenom makijom. Tlo cini plodna crvena zemlja, crljenica, zajedno s kamenjem. Crljenica je dobra za poljoprivredu (žitarice, vocnjaci, maslinici, povrtnjaci). Danas proizvodnja organske hrane, maslina, groždja, kvalitetnih sorta vina kao što su Malvazija, Borgonja, Merlot, Pinot i Teran, cini važan dio poreckog gospodarstva.